tisdag 26 februari 2008

Humor!

Ett amerikanskt företag har intervjuat en massa arbetsgivare och rekryteringsfirmor om de dråpligaste händelser som de råkat ut för i samband med anställningsintervjuer.

Här är topp 10:

- En kille som hade glömt mörka strumpor att ha till kostymen hade färgat sina anklar mörka med hjälp av en svart filtpenna, berättar Scott Langerman på företaget Comcast Sportsnet.


En jobbsökande hos Mortgage Bankers Association förvånade, milt sagt, intervjuaren genom att duka upp en rejäl lunch på skrivbordet - komplett med porslin, silverbestick, linneservett och sallad.


En annan kvinnlig jobbsökande som uppenbarligen kände sig väl bekväm i intervjusituationen klagade på att det var varmt, tog av sig strumporna, placerade dem på skrivbordet och fortsatte som om inget hänt, berättar Wende Hoffman Pineda på BF Saul Company.


Läge för manikyr på intervjun? Det finns det tydligen vissa som tycker.
- En gång klippte en jobbsökande naglarna medan jag pratade, berättar intervjuaren Jackie Rucker.


En kandidat berättade att han äventyrat sin villkorliga frigivning för att komma till intervjun, men att han tyckte den var värd risken att hamna i finkan, berättar Jim Solomone på mjukvaruföretaget Software AG.


- En jobbsökande fick frågan om vilken person, levande eller död, han helst skulle träffa. Svaret blev "den levande personen", berättar Susan Potisek på Weinberg Group.


- Jag intervjuade någon som svarade när mobilen ringde, och som sedan bad mig lämna kontoret medan de pratade, berättar William Lyle på Systems Planning and Analysis.


- En nervös jobbsökande kom in i mitt rum, och mitt i handskakningen spottade han av misstag ut sitt tuggummi - rakt i mitt ansikte, berättar Yolanda Evans på företaget Project Performance.


En person som sökte jobb på anrika Johns Hopkins University tog taxi till intervjun, men blev oense med chauffören om betalningen. Det hela slutade med att universitets säkerhetspersonal fick släpa ut den jobbsökande till väntande polis.


En person som sökte jobb hos Rick Sherman på Mitretek Systems fick frågan om vilken hans största prestation varit. "Jag har skrivit en roman", svarade mannen. "Nej, jag menar på jobbet", sa intervjuaren". "Men jag skrev den när jag var på jobbet!", replikerade mannen, som förstås inte fick jobbet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha så sjukt!