måndag 3 december 2007

Då ska man försöka förklara denna helg då...

Blir nog svårt att berätta allt som hänt denna helg, men jag ska försöka så bra jag kan. (finns risk till ett långt inlägg)

För det första kan jag säga att jag fick blandade känslor för Norge. Det negativa är ju självklart att allt är så otroligt dyrt. Att bara ta sig från flygplatsen in till Oslo kostade ca 200 sek enkel väg (18 minuters resa!!). Sen att till exempel lösgodis ligger på ca 20 sek per hg på vissa ställen och att typ alkoholcider ligger på ca 40 sek i butik(!!) gjorde att man lätt kunde hålla sig borta från dessa saker . =).
Sen var det tyvärr rätt dåligt väder, men man kan inte säga att vi har bättre här i Sthlm så där var det ingen fara.
Annars tyckte jag om Oslo. Mysig stad med lugn stämning och där dom har spårvagnar istället för tunnelbanor. Grymt plus!

Nu till vad som hände under den speciella lördagen!
Dagen var rätt lugn där det blev att gå runt på stan och ta några öl på en sportbar.
Sen på kvällen hade vi egentligen inga speciella planer utan vi satt och förfestade i Walles och Jens lägenhet. Drack lite öl och snackade skit. Då plötsligt Jens blir uppringd av en kompis som berättar att ICA har en jättestor fest i stan denna kväll. Typ en julfest för alla deras anställda och sponsorer i Oslo. Dom ska tydligen hålla till i en gigantiskt sportarena och killen som ringer oss har tydligen en kompis på festen som tror att han kan kanske fixa in oss. Vi bestämmer oss ganska snabbt att testa våra chanser.
Just innan vi kommer fram möter vi två riktigt sköna grabbar som har varit på festen men är på väg till ett annat ställe. Dom snackar en massa och plötsligt ger dom oss en inbjudan till festen. Det är ett A4-papper med inbjudan till personalen på Mölles-bil (eller nåt sånt). Dessutom står det VIP-biljett till alla!?. Med lite misstänksamhet tar vi iallfall emot biljetten och beger oss mot arenan. Det var inga problem att komma in men det är också då vi får chocken. Det visar sig att det inte är någon liten fest precis. Via en stor röd matta går vi in och möter 3 500 speciellt inbjudna och alla har typ kostymer och finklänningar.(Vi passade inte riktigt in). Alla sitter i långbord och längst fram så är det en jättestor scen med live band bland annat. På alla sidor fanns det massa barer där alkohol inhandlades i mängder. Det var typ världens största fest vi kommit till! (Kändes det som=)
Självklart körde vi på att vi kom från Mölles-bil allihopa och vi frågade vad "våra" VIP-biljetter
betydde? Det visade sig att med VIP inbjudan så hade man fri bar fram till klockan 21. Tyvärr var klockan nu nästan 22. Men här gör Jens ett riktigt stort arbete och förklarar för dom ansvariga att vi blev försenade och att vi skulle ha kommit tidigare m.m. Detta resulterar i att trots att klockan var över 21 så går dom och hämtar en massa öl till oss!! Vi får dessutom plats vid ett långbord.
Så alltså från att sitta i en lägenhet 3 stycken grabbar och dricka öl till att hamna på världens fest med 3500 andra människor och ha gratis öl!! Svårt att förklara känslan men det kändes ganska overkligt!

Kvällen slutade inte där... Vi drog sen in till City där vi kommer in på ännu en fest med typ bara speciellt inbjudna. Det var tydligen nån som fyllde år och hade hyrt ett helt uteställe. Fråga mig inte hur, men vi kom in där och där blev det då riktigt ös! Vet faktiskt inte om jag haft så roligt någon kväll som denna. Det hände typ 100 saker till som var sjukt roligt under denna natt, men jag orkar inte skriva allt, inte nu iallfall=). Kvällen slutade ca 04 och söndagen blev rätt lugn som ni kan förstå!
Jag ska lägga ut bilder från denna helg imorgon! Finns några riktigt bra! haha...

Tack Jens och Walle för denna helg!!
Fan va skoj vi hade!

Inga kommentarer: